Готин линк е имейл бюлетин за българските неща в интернет

Готин линк е имейл бюлетин за българските неща в интернет. Пиша го аз, Калоян Колев - студент, музикант, дизайнер и най-вече човек, който прекарва твърде много време онлайн.

Интересните дигитални проекти на български често са трудни за откриване, разпокъсани между Фейсбук, Инстаграм и случайни сайтове. Целта на Готин линк е да ги събира на едно място и да ви казва защо си струва да знаете за тях.

Ако ви звучи интересно, може да се абонирате безплатно и да получавате новите броеве по имейл.

Какви български неща?

“Българските неща в интернет” е нарочно широка категория. В Готин линк пиша за музика, дизайн, есета, стартъпи, храна, архиви, видеа, подкасти, мода, видео игри, събития и места. Повече култура, по-малко новини. Стига да са на български или за България.

Защо?

Има ли българска интернет култура? Онлайн пространството е доминирано от американската култура, езикът по подразбиране е английски. Затова е особено важно да документираме и подкрепяме добрите примери за интернет съдържание на български. И за да има повече такива.

Какво е Substack?

Substack е платформа за имейл бюлетини. Позволява ми лесно да пиша неща и да ги получавате безплатно по имейл. През последната година се запалих по това да чета много substack-ове на английски и ми се искаше да има повече такива за България. Като формат имейлите са малко старомодни, но по много начини превъзхождат социалните мрежи. Не трябва да се бориш с алгоритъма, няма реклами и можеш да провеждаш по-дълги и по-дълбоки разговори.

Любимите ми имейл бюлетини в момента са: Why is this Interesting? (кратки интересни статии), Snaxshot (храна и напитки), WrathOfGnon (градоустройство), The Breads (интересни статии), Two Pages Double Spaced (есета) и Невидима Крепост (българско културно наследство!)

Subscribe to Готин линк

Имейл бюлетин за българските неща в интернет.